
May 14, 2013 
 
 

 
 
Michael S. Edwards 
Chief Counsel and VP for 
  Advocacy & Government Affairs 
World Council of Credit Unions 
601 Pennsylvania Ave., NW   
South Bldg., Ste. 600 
Washington, D.C. 20004-2601 
 
Dear Mr. Edwards: 
 
You have asked if federal credit unions (FCUs) may invest in obligations that are fully 
guaranteed by the Overseas Private Investment Corporation (OPIC).  Yes.  FCUs are authorized 
to invest in, among other things, “obligations, participations, securities, or other instruments of, 
or fully guaranteed as to principal and interest by any . . .  agency of the United States.”  12 
U.S.C. §1757(7)(E).  As set forth in its enabling statute, OPIC is an agency of the United States.  
See 22 U.S.C. §2191.  Accordingly, obligations fully guaranteed by OPIC are permissible 
investments for FCUs.   
 
Please contact Staff Attorney Lisa Henderson or me with any questions. 
 
 
      Sincerely, 
 
           /S/ 
 
      Michael J. McKenna 
      General Counsel 
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