August 25, 1998

Robert N. Buck, President

Red River Federal Credit Union
P.O. Box 5909

Texarkana, TX 75505-5909

Re: Use of Imaging System for Records Storage.
Dear Mr. Buck:

Red River FCU is studying the feasibility of implementing an optical disk imaging computer system. You
wrote to ask if the use of an optical disk imaging system for storage of key records such as applications for
membership and joint share account agreements would be an acceptable substitute for microfilm. You also
asked whether you would be required to retain the original hard copy forms for current members. Computer
imaging is an acceptable substitute for microfilm, as long as the records remain accessible for reading and
printing by auditors and examiners. In response to your second question, you need not treat the records of
current members differently from those of former members. Records for both current and former members
which have been microfilmed or imaged, may be destroyed following the next examination by NCUA and
the next comprehensive annual audit by the supervisory committee, provided the individual share and loan
ledgers are in balance with the general ledger control accounts. If any of the records pertain to discrepancies
or shortages that have been discovered, such records should not be destroyed until the discrepancies or
shortages have been cleared.

The current NCUA Accounting Manual for Federal Credit Unions (the manual), at section 5190, sets forth
agency policies for credit union record retention. It states that key records should be retained permanently
unless they have been microfilmed. The purpose of microfilming records is to improve efficiency by
limiting the resources a credit union must expend to maintain records. This goal may also be accomplished
by use of an optical imaging computer system.

The manual recommends that, before making the decision to microfilm, the credit union obtain legal advice
to ensure that microfilmed records will be accepted in a court of law in the jurisdiction where the credit
union is located. This is also necessary for records captured in an optical disk imaging system.

The manual also warns that all original loan documents should be retained until the loan is satisfied and as
required by other record retention laws. Please note
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that certain records, such as the credit union's charter, bylaws and amendments, are of such significance that
the manual states that they must be permanently

retained. Notwithstanding your use of an imaging system, you may not destroy the originals of those
documents.



You must ascertain that any computer system under consideration meets Year 2000 requirements.
Additionally, you should consider other applicable state and federal laws requiring record preservation
before you make a decision concerning an optical imaging computer system. Finally, you should consult
with your NCUA examiner to ensure that there are no safety and soundness issues presented by your plan.

Sincerely,

Sheila A. Albin
Associate General Counsel
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