
August 28, 1997

Jacqueline Dial, VP Lending/Collections 
Heritage Valley Federal Credit Union 
P.O. Box 3617 
York, PA 17402-0617

Re: Sale of Charged-off Loans 
Your Letter dated July 17, 1997

Dear Ms. Dial:

You asked whether a federal credit union (FCU) can sell its nonperforming, charged-off loans which you
also refer to as the FCU's distressed asset portfolio. Yes, an FCU can sell its charged-off loans to other
parties under its authority to "purchase, hold, and dispose of property necessary or incidental to its
operations." 12 U.S.C. §1757(4). We do not have any guidelines that specifically address the sale of
charged-off loans. If you have particular questions about a transaction, you may find it helpful to discuss
them with NCUA's Region II at (703) 838-0401.

Sincerely,

Sheila A. Albin 
Associate General Counsel

GC/MSC:bhs 
SSIC 4650 
97-0722

cc: Region II
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